Home » Dieren » Kippen

Er zijn honderden kippenrassen zowel in krielvorm als in grootvorm. Op Stadsboerderij Holywood vindt u verschillende kippenrassen.


Bij de grote kippen vinden we de volgende rassen:
-Leghorn buff 
-Orphinton  
-Vorwerk  

Alle deze rassen zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit. Regelmatig doen wij met deze kippen mee aan tentoonstellingen. Hier worden de dieren gekeurd op raskenmerken. Dit betekent dat wij een uitgebreid en gebalanceerd fokprogramma op deze kippen hebben samengesteld. Regelmatig winnen we dan ook prijzen met onze kippen, deze zijn te vinden in de prijzenkast op de Stadsboerderij.

Door mee te doen aan fokprogramma’s en tentoonstellingen wordt er een netwerk gecreëerd binnen de hoenderwereld. Zo zorgen wij ervoor dat we van alle hedendaagse ontwikkelingen op de hoogte zijn.

Zoals bij al onze dieren zorgen we ervoor dat de dieren genoeg ruimte hebben om te bewegen en gezond kunnen leven. Onze kippen krijgen kippenvoer van een A merk zonder toevoeging van stoffen en af en toe een handje graan. In de buitenverblijven strooien we houtsnippers (afvalproduct na kapwerkzaamheden in Vlaardingen) en binnen hebben de dieren zaagsel in de hokken liggen. Alle hokken zijn voorzien van een legkist waar de hennen eieren kunnen leggen. De eieren worden met een broedmachine uitgebroed. De kuikens die we op de boerderij hebben zijn afkomstig van onze eigen dieren.