Home » Over ons » Geschiedenis

In oktober van 1973 heeft de toenmalige burgermeester J. Heusdens bij zijn pensionering Vlaardingen de kinderboerderij cadeau gegeven. Holywood, de naam verwijst naar een boeren gehucht genaamd Holy. Het eerste jaar was een pilot om te zien of het een succes zou worden.

Na dat jaar bleek dat de Vlaardingers de boerderij wisten te vinden. Er werden nog wat gebouwen neer gezet en er kwam rond 1980 een natuur en milieu centrum bij. "Wie is er niet geweest met de lagere school bij een van de lessen?" De witte geiten waren de trots van de boerderij en wonnen meerdere prijzen. Door de jaren heen werd de dierenstapel verder uitgebreid met pony’s , koeien. varkens en kippen. Ook werd de eendenvijver een bonte verzameling met diverse siereenden en ganzen. De zwarte zwanen waren zeer bijzonder, dit omdat deze in januari met kuikens in het ijskoude water zwommen. De lakenvelder koe deed zijn intrek op de boerderij en Roos het varken was een begrip, ze heeft meer dan 200 biggen op de wereld gezet. Er werden ook leuke activiteiten gedaan op de boerderij zoals het schaapscheerfeest en eieren rapen met Pasen.

Het 40 jarig bestaan werd gevierd in 2013, echter in juli 2015 zijn we in de bezuinigingsronde meegenomen. Zonder initiatief van de burgers zou de kinderboerderij verdwijnen. Zodoende is de stichting Stadsboerderij Holywood opgericht. Op 1 Januari 2016 zijn we aan de slag gegaan om de stadsboerderij een doorstart te geven.