Home » Vlees

Vlees

Een van de doelstellingen van Stichting Stadsboerderij Holywood is het laten zien van een stukje professionele veehouderij in Nederland. Dit omdat we bijna niet meer binnen kunnen kijken bij veehouders vanwege aangescherpte regels. 

 

Varkens, koeien, kippen, konijnen etc. worden om meerdere redenen gehouden maar ook voor de vleesproductie. Vandaar dat wij u ook dit heerlijke stukje vlees niet willen onthouden. 

 

De huidige maatschappij is steeds bewuster bezig met gezond eten. Het zien wat je eet is hierbij een belangrijk onderdeel geworden. Als u in de winkel vlees koopt weet u niet zeker hoe deze dieren geleefd hebben maar bij ons kunt u ze echt zelf zien. 

 

Voordelen van het vlees wat u bij ons koopt: 

- U eet (h)eerlijk vlees! 

- U ziet hoe de dieren geleefd hebben. 

- U eet vlees waarvan wij 100% de garantie kunnen geven dat er geen antibiotica wordt gebruikt om de groei van onze dieren te stimuleren. 

- U draagt bij aan de doelstellingen van Stichting Stadsboerderij Holywood en hiermee het voortbestaan van de Stadsboerderij. 

- Een goede prijs - kwaliteit verhouding. 

 

Wij gaan geen extra dieren fokken voor deze dienst. Voor de gezondheid van onze dieren is het belangrijk dat ze jongen krijgen. Hierdoor blijft de conditie op pijl. Wij werken samen met een biologische boerderij in Berkel en Roderijs. Als wij de dieren niet zelf kunnen laten uitgroeien (zoals bij koeien, de ruimte ontbreekt ons) gaan ze naar deze boerderij.

 

Wij brengen onze dieren zelf naar de slager. Dit is een slagerij die maar 10 dieren per week ontvangt. De dieren staan vooraf in een strostal om tot rust te komen. Ook hier geen stress en massaproductie. Dit proef je terug in het vlees! 

 

Zie voor meer informatie het menu links.